VGP-SL Säsong 2

Säsongen kommer köras över 12 veckor med formatet 3+4+3 där vi bakar in 2 viloveckor. Första loppet på Barcelona går av stapeln den 9:e September och samtliga race har som vanligt en gemensam, obligatorisk samling på discord 19:15.

Anmälan görs här

Nytt för den här säsongen blir att vi kör i de olika cuperna. AM tävlar mot AM, PRO-AM tävlar mot PRO-AM och PRO tävlar mot samtliga, på samma server. Samtliga cuper kör också i totalen, så vid minskande deltagare i er specifika cup så har ni fortsatt möjlighet att tävla i overall.

Detta konceptet innebär också att vi måste placera ut samtliga förare i rätt cup. Vi kommer under helgen sätta upp en Hot Lap server där det är fritt fram att köra så många varv man vill fram till några veckor innan säsongen börjar där vi i admingruppen kommer dela upp cuper baserat på bästa varvtid och hitta någon balans i de olika Cuperna. Banan Hot Lap kommer utspelas på är Nurburgring 2020. Du får köra med vilken bil du vill och kör du med flertal bilar kommer vi enbart ta hänsyn till din bästa tid.

Deltar man ej i Hot Lap kommer vi i admingruppen placera er i en Cup vi känner är rimlig för er. Chans för pro/demotion under säsong vid fel Cup-placering. OBS! om vi placerar er i fel cup under säsong och ni blir promotade så kommer era poäng att nollställas så bra om ni gör hot lap för placering.

De 3 bästa i PRO-AM och AM blir uppflyttade till PRO respektive PRO-AM och de 3 sämsta i PRO och PRO-AM blir relegerade till PRO-AM och AM, så där kommer alltid vara något att kriga för i både topp och bottenstriden.

Schemat:
1. 9/9 Barcelona (60 min)
2. 16/9 Misano (90 min)
3. 23/9 Silverstone (60 min)
4. 7/10 Zolder (90 min)
5. 14/10 Spa (120 min)
6. 21/10 Snetterton(45 min)
7. 28/10 Kyalami (60 min)
8. 11/11 Donington (60 min)
9. 18/11 Suzuka (60 min)
10. 25/11 Monza (90 min)

För att ha ett incitament till att delta så kommer minst ett pris att delas ut efter säsongen. Omfattning av pris delges inte än. Priset kommer att lottas ut till de som deltagit i minst 9/10 lopp, samt kommit i mål 9/10. Det räcker inte att ha startat i 9 lopp (eller 10). För att anses ha kommit i mål skall 90% av antal varv som vinnaren kört genomföras annars blir det en DNF och 0 poäng och loppet räknas som ej genomfört.

Vi kommer även införa en funktion att om du är no-show första loppet så blir du automatiskt ”withdrawn” och du kommer behöva registrera om dig för att delta. Det går att återregistrera sig 5 gånger. Bilbyte är enbart tillåtet innan säsongen börjar så använd dina 5 återregisteringar väl. Detta gäller även om du är no-show första loppet. Om du blir automatiskt “withdrawn” och vill återregistrera måste du göra det i samma bil som du skulle kört fösta racet med.

Även nytt för denna säsongen är att vi kommer tillåta assists i form av auto-lights och auto-wipers för att möjliggöra för er som inte har 100 knappar på ratten att kunna delta på ett smidigt sätt.

Leave a comment