Nyhetsbrev Mars 2018

SBF Virtuell Bilsport

Reglemente

Vi har skickat in ett uppdaterat reglemente som skall granskas av SBF:s styrelse på deras nästkommande möte. När detta reglemente godkänns och publiceras kommer det läggas ut på http://www.sbf.se/Regler/Virtuellbilsport/ . Vi vill kunna använda dessa reglementen mer inom våra serier i framtiden så det kan vara en idé att i alla fall kika på det som finns nu.

Kommande event

Vi har nu säkrat ett par event under den närmsta tiden. Nästa event vi kommer närvara på är Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia-mässan i Jönköping under påskhelgen (30:e mars – 2:e april). Vi kommer närvara med ett antal simulatorer och ett helt gäng från Virtuell Bilsport och VGP-teamet. Se till att titta förbi, säg hej och missa inte att delta i de tävlingstillfällen vi kommer ha under mässans gång.

VGP.se

Serier

Alla tre serier som är igång just nu tuffar på för fullt.

  • VGP AC S1 2018 i Assetto Corsa
  • G.I.R.L./VGP BTCC Cup 2017/2018 i rFactor 2
  • Hotlap Championship 2018 i Live For Speed

Ställningarna ser ut som följande:


AC S1 2018 (5/9 genomförda deltävlingar)

Förarmästerskap:

Teammästerskap:


BTCC Cup 2017/2018 (8/12 genomförda deltävlingar)

Förarmästerskap:

Teammästerskap:


Hotlap Championship 2018 (9 genomförda deltävlingar)

Förarmästerskap:


Mer detaljerade rapporter från varje deltävling i  AC S1 2018 och BTCC Cup finns att läsa på framsidan.


Ny Serie!

I slutet på mars månad kommer vi dra igång en testserie i iRacing! All kommunikation för den serien kommer att ske genom ett forum som finns på http://iracingvgp.forum24.se/. Registreringen är i skrivande stund öppen så det är bara att skapa ett konto på forumet och anmäla intresse!

Vi söker fortfarande fler arrangörer som kan tänka sig ta sig an att arrangera fler serier hos VGP i exempelvis, men inte endast, DiRT Rally och Raceroom Racing Experience. För mer information om att arrangera serier, maila oss på info@vgp.se.

Simracingsällskapet

Detta har tyvärr gått segare än väntat. Vår första ansökan om ett bankkonto avslogs av banken i fråga p.g.a. en inkomplett ansökan. Vi har nu gjort om ansökan och skickat in den igen och hoppas få återkoppling snarast.

Vill man läsa mer om klubben, varför den finns till, vad det innebär osv. kan man gå in på http://www.vgp.se/srs/.

Leave a comment