Nyhetsbrev Februari 2018

Välkommen till SBF Virtuell Bilsport och VGPs första nyhetsbrev! I detta månadsvis uppdaterade nyhetsbrev kommer vi informera Er, alla svenska simracers, vad som händer med simracing i Sverige idag. Nyhetsbrevet kommer delas upp i tre kategorier:

  1. SBF Virtuell Bilsport. I detta avsnitt kommer de senaste nyheterna och informationen ifrån utskottet för Virtuell Bilsport all föras vidare till er deltagare och arrangörer. Detta är en enormt viktig del av VGP då det är genom utskottet som VGP finns till. Saker som kan diskuteras i detta avsnitt är saker som reglementen, påbörjade projekt, mästerskap och event vi kommer besöka och ställa ut på.
  2. VGP.se. Här kommer det skrivas om VGP.se och allt som pågår med vår racing. Information om nya serier, lite resultat, simracing-relaterade nyheter och dylikt kommer det skrivas om här.
  3. Simracingsällskapet. I detta sista avsnitt kommer saker som berör vår klubb, Simracingsällskapet, att vara i fokus. Hur det går med vår process att bli en godkänd, SBF-ansluten klubb, vad klubben tillför VGP och svensk simracing, med mera, kommer skrivas om här.

Glöm inte att dela detta till vänner och andra simracing-fantaster för att sprida informationen vidare! Och om det finns något Du önskar se att vi skriver om eller liknande så säg det på info@vgp.se!

SBF Virtuell Bilsport

Ny utskottsmedlem

Under vintern 2017 bestämde sig Kristoffer Bäcklin för att lämna utskottet vilket resulterade i att vi plockade in Dennis Steyvon för att ta Kristoffers plats. Dennis har mycket erfarenhet ifrån både riktig och virtuell racing i form av speaker i Drifting-SM, att ha arrangerat ett flertal virtuella driftingserier, m.fl. Vi tackar Kristoffer för det jobb han gjorde och hälsar Dennis välkommen in i utskottet.

Vägen mot mästerskap

Utskottet har som delmål att inom kort kunna arrangera ordentliga SBF-sanktionerade deltävlingar och serier i diverse simulatorer och format. För att kunna göra detta är det mycket jobb som läggs ned bakom kulisserna med saker som licenser, reglementen m.fl. Vi kommer tala mer med förbundet inom kort för att berätta hur vår verksamhet fungerar så vi kan jobba tillsammans för att nå upp till den nivån att vi kan arrangera ordentliga tävlingar på det sätt som det skall genomföras.

Kommande event

I dagsläget finns inga event planerade men detta jobbas på och vi kommer närvara på ett antal olika event och tävlingar under årets gång. Stay tuned!

VGP.se

Serier

Vi har för nuvarande tre olika serier i tre olika simulatorspel som går parallellt – dessa är

  • VGP AC S1 2018 i Assetto Corsa (körs varje måndag, registrering öppendenna hemsida)
  • G.I.R.L./VGP BTCC Cup 2017/2018 i rFactor 2 (körs varannan onsdag, registrering stängd)
  • Hotlap Championship 2018 i Live For Speed (server öppen 24/7, deltävlingar går veckovis, ingen registrering nödvändig, läs mer på denna hemsida).

Ställningarna ser ut som följande:


AC S1 2018 (1 genomförd deltävling)

Förarmästerskap:

Teammästerskap:


BTCC Cup 2017/2018 (6/12 genomföra deltävlingar)

Förarmästerskap:

Teammästerskap:


Hotlap Championship 2018 (5 genomföra deltävlingar)

Förarmästerskap:


Vi jobbar även på att kunna erbjuda fler serier i fler simulatorspel. Om man undrar hur det går till att arrangera serier eller vill göra det själv är det bara att kontakta oss på info@vgp.se .

Simracingsällskapet

Status

I skrivande stund väntar vi på att kunna öppna ett bankkonto för klubben vilket är det sista steget i processen. När detta är klart är vi redo att dra igång arbetet med klubben – detta kommer förhoppningsvis ske inom de närmsta 2-3 veckorna. Vill man läsa mer om klubben, varför den finns till, vad det innebär osv. kan man gå in på http://www.vgp.se/srs/ för att läsa mer.

Leave a comment