Nyhetsbrev april 2018

SBF Virtuell Bilsport

Reglemente

Det senast inskickade reglementet godkändes och kommer publiceras på http://www.sbf.se/Regler/Virtuellbilsport/  inom kort. Det är inte några jättestora förändringar i det nya men det är ändå bra att känna till vart det finns och hur det ser ut.

Event

Vårt senaste event på Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia-mässan i Jönköping under påskhelgen (30:e mars – 2:e april) är precis över. Vi var 6 stycken från VGP och Virtuell Bilsport som ställde ut och precis som föregående år var det väldigt populärt bland besökarna på mässan. Vi hade med oss tre simulatorer, varav en tillhör Kenneth McCullough och Nordic Sim Gear (följ dem på Facebook!) som gick varm konstant då montern var öppen. Vi körde en hotlapping-tävling i rFactor 2 på den simulatorn och av ett 50-tal deltagare var det Jesper Eriksson Litzell som var allra snabbast och vann en dashcam från WASPcam, sponsrat av Autoracing.

I dagsläget har vi inga fler event bestämda som vi kommer närvara på men håll koll på vår Facebook för mer information!

VGP.se

Serier

Som beskrivet i förra månadens nyhetsbrev har vi startat en iRacing-serie i slutet på mars månad. Det tog inte många dagar innan anmälningslistan var full med 36 stycken förare, däribland några välkända svenska namn inom iRacing-världen. Det går fortfarande att anmäla sig vilket görs på seriens forum: http://iracingvgp.forum24.se/iracingvgp.html

Därmed är det tre serier som är igång just nu tuffar på för fullt.

  • G.I.R.L./VGP BTCC Cup 2017/2018 i rFactor 2
  • Hotlap Championship 2018 i Live For Speed
  • Ferrari 488/Ford GT Säsong 1 i iRacing

En ny säsong i Assetto Corsa kommer att komma igång inom bara några veckor. Håll koll på vår Facebook-sida samt vår Facebook-grupp Assetto Corsa Sverige där det kommer mer information när den finns tillgänglig.

Ställningarna ser ut som följande:


AC S1 2018 (9/9 genomförda deltävlingar)

Förarmästerskap:

Teammästerskap:

Då AC S1 2018 nu är avklarad gratulerar vi Simon Lindholm och EJM High RC till deras respektive mästerskapssegrar.


BTCC Cup 2017/2018 (8/12 genomförda deltävlingar)

Förarmästerskap:

Teammästerskap:


Hotlap Championship 2018 (12 genomförda deltävlingar)

Förarmästerskap:


Ferrari 488/Ford GT Säsong 1 (1/6 genomförda deltävlingar)

Förarmästerskap:


Mer detaljerade rapporter från varje deltävling i  AC S1 2018 och BTCC Cup finns att läsa på framsidan.


Nya serier!

Vi söker fortfarande fler arrangörer som kan tänka sig ta sig an att arrangera fler serier hos VGP i exempelvis, DiRT Rally och Raceroom Racing Experience. För mer information om att arrangera serier, maila oss på info@vgp.se.

Simracingsällskapet

Detta står fortfarande still. Klubben existerar och är registrerad men vi avvaktar lite med den till vi vet exakt hur detta kommer fungera. Vill man läsa mer om klubben, varför den finns till, vad det innebär osv. kan man gå in på http://www.vgp.se/srs/.

Leave a comment