ACC: One off Sprint-Cup


Grundtanken med tävlingen ska vara att det ska vara roligt, och att man inte ska behöva känna någon press att träna innan loppet. Därför kommer banorna att lottas dagen innan. Splitsen lottas samtidigt som banorna lottas. Valfri GT3-bil gäller.

Racet kommer att broadcastas på http://www.twitch.tv/VirtualGrandPrix in och följ!

Vi behöver en kommentator/broadcaster. Om någon vill prova att kommentera ett race hör av dig till någon i admingruppen via discord, annars får ni stå ut med någon av oss som kommentator.

De banor som ligger i simstrata är placeholders tills dess att banorna är lottade, detta gäller även tiderna, det kommer alltså inte vara en hel timme mellan varje race. Anmälan sker via simstrata här: https://vgp.simstrata.com/ACC/series?id=60a56082bdb4cf27888c8b11

Tävlingsinformation:
När: Torsdag 3 juni kl 19:30
Fri träning: 5 min (för att alla ska komma online och hinna sätta upp en setup)
Kvalificering: Utvarv + ett snabbt varv.
Race: 12 min
JOKER: I varje lopp ska varje förare köra en drivethrough, denna drivethrough får inte göras varv 0 eller sista varvet. De som inte följer denna regel kommer att diskvalificeras.

Tävlingsupplägg:
Vi delar upp alla anmälda i två splits via lottning. Tävlingen kommer att köras på två banor, grupp och final. Dessa banor kommer att lottas bland ett urval av kortare banor.

De två splitsen kör varsitt lopp på samma bana. När loppen är klara kollar stewards snabbt igenom eventuella incidenter för tidstillägg.

Översta halvan av varje split går vidare till A-Final
Nedersta halvan av varje split går vidare till B-Final

B-Finalen körs före A-Final. Efter att båda finaler är körda gör stewards en till snabb titt på incidenter.

Incidenthantering:
Vi använder oss av samma reglemente som i ligan, med untantag för bestraffningarna som vi delar upp i 3 nivåer

Mild: 5 sek tidstillägg
Medel: 10 sek tidstillägg
Allvarlig: 15 sek tidstillägg

Leave a comment