[AC] VGP AC 2018-S1 (GT3) – Salzburgring

VGP AC 2018-S1 (GT3) deltävling 6/9

Måndagen den 5/3 vad det dags för deltävling sex i VGPs GT3-mästerskap. För veckans utmaning har förarna tagit sig till Österrike och den snabba Salzburgring-banan.  I vanlig ordning så började kvällen med kval där det efter 15 minuter blev Simon Lindholm som satte sig själv på pole position med en mycket respektabel tid om 1:17.516 tätt följt av Johan Bengtsson på 1:17.551 och Joakim Svensson på 1:18.289.

Efter kval var det dags för race 1. Starten går relativt smärtfritt så när som en incident längst bak där 2 bilar hakar ihop och drar med sig en tredje. Joakim Svensson får dock en kanonstart och plockar både Lindholm och Bengtsson ner längs start och mål rakan och är överlägset ledande ut ur första chikanen. Dryga varvet ner från start så har farten i Bengtssons Nissan och Lindholms Mercedes visat sig och båda förarna har kört om Svensson för första respektive andra placering. På varv 9 försöker Lindholm köra om Bengtsson men bromsar på sig in i första kurvan och tappar tillbaka till en andra plats. I slutändan är det Johan Bengtsson som tar målflaggan först följt av Lindholm dryga tre sekunder bakom och på en tredje plats kör Anders Matsson in sig. Förarna tar som vanligt en kort paus efter racet och laddar sedan om för ytterligare 30 minuter av långa rakor och snabba kurvor.

I race 2 är det som vanligt omvänd startordning på det 10 första från race 1. Längst fram står Andreas Pettersson, följt av Joakim Svensson som råkade illa ut i första racet. Efter dessa på en tredje startposition står Stefan Boman. Starten går och alla bilar tas sig denna gången hela vägen ner till första chikanen. Längst bak i fältet uppstår dock kalabalik och ett antal förare där ibland vinnaren från första racet, Johan Bengtsson blir indragna in en kollision. Racet i övrigt går rätt så smärtfritt till med undantag för några förare som besökte sandfållan. I slutändan är det Martin Öberg som tar målflaggan först, följt av Simon Lindholm och Joakim Svensson.

Efter sex avklarade deltävlingar ligger Bengtsson åter i topp i förarmästerskapet med 314 poäng följt av teamkamraten Martin Öberg på 301 poäng. I teammästerskapet har EJM High RC knappat in lite på ledande FF Racing men har fortfarande 25 poäng att ta ikapp.  För en fullständig uppdatering i både förarmästarskap och teammästerskap hänvisar vi till vår lapstat.

Ikväll tar förarna sig an nästa utmaning kring Circuit of The Americas. Hur det gick får ni veta i nästa artikel.

Leave a comment