[AC] VGP AC 2018-S1 (GT3) – Paul Ricard

VGP AC 2018-S1 (GT3) deltävling 4/9

Till veckans race har man nu förflyttat sig från Ungern, till Frankrike och närmare bestämt till Paul Ricard. Banan körs i den konfiguration som används i BLANCPAIN GT Series som ger tillgång till en av de längsta rakorna på kalendern. Här på Paul Ricard fightas förarna dels genom en hög tekniska kurvor men får även tid att sträcka på benen längs den 1.9 kilometer långa bakrakan.

Kvällen börjar med kval och för ett tag ser det ut som att säsongsledande Johan Bengtsson ska ta pole position för kvällen men efter ett par misstag på sista försöket så blir det tillslut istället Simon Lindholm som klämmer till med en 1:56.599-tid och säkrar första startposition. Följer honom gör Johan Bengtsson med 1:56.961 och därefter Filip Sandström på en 1:57.265.

Race 1 startar kort efter avslutat kval. Bengtsson får en lite dålig start som möjlig gör för Sandström att direkt ta sig om. En bit in på första varvet sker en mindre incident i mitten av fältet och snabbt blir det en uppdelning om två gruppen. I den främre gruppen är striden hård och jämn  men efter några varv är det Lindholm, Sandström och Bengtsson som sakta drar ifrån. I slutändan är det Lindholm som byggt upp den respektabel lucka bak till övriga fältet och tar målflaggen först. På andra plats kommer Johan Bengtsson följt av Filip Sandström. Förarna tar en kort paus och förbereder sig där efter för ytterligare 30 spännande minuter runt Paul Ricard.

I race 2 är det som vanligt omvänd startordning och främre startled hålls av Oskar Wiström och Peter Helmbro följt av Martin Öberg och Filip Håkansson. Bortsett från en incident halvvägs genom första racet så går 30 minuter förbi oerhört smärtfritt och efter 16 körda varv är det Filip Sandström som tar målflaggan först följt av Simon Lindholm och Johan Bengtsson.

Efter 4 avklarade deltävlingar är det nu jämnare än någonsin i förarmästerskapet med både Bengtsson och Sandström på 214 poäng följt av Lindholm på 193 poäng. I teammästerskapet har EJM High RC glidit ner till en andra plats efter att en av deras förare blivit utslagen mest troligt för resten av säsongen på grund av medicinska skäl. Toppar tabellen gör nu FF Racing med 516 totala poäng. För att se den fullständiga ställningen i mästerskapet så här långt hänvisar vi till vår lapstat

Imorgon tar sig förarna ett halvt varv runt jorden och landar i Australien för att kämpa om titeln runt den storslagna Mount Panorama banan (Bathurst).

Leave a comment