[AC] VGP AC 2018-S1 (GT3) – Daytona Road Course

VGP AC 2018-S1 (GT3) deltävling 2/9

Efter förra veckans rafflande säsongsstart på tyska Nurburgring har vi förflyttat oss över Atlanten och landat i Florida. Veckans GT3-mästerskap i Assetto Corsa gick under måndagskvällen av stapeln på Daytona Road Course.

Kvällen började kl 20:15 med 15 minuter kval. Till en början då grepp-nivån i banan fortfarande är relativt låg kördes ett par blygsamma tider men under sista försöket klämmer undertecknad, Johan Bengtsson till med en 1:45.226-tid och sätter sig själv på pole position tätt följt av Joakim Svensson en tiondels sekund ner, följt av Simon Lindholm ytterligare en tiondel ner.

Direkt efter kvalet var det dags för race 1 för kvällen. Starten går och alla kommer iväg från linjen men snabbt händer en stor olycka i den bakre delen av fältet och en kedjereaktion startar som totalt påverkar åtta bilar som dock alla kan fortsätta racet. Toppstriden är jämn mellan de tre ovan nämnda förarna och även om det skavs lite lack så uppstår inga ytterligare incidenter under det 17 varv långa racet. I slutändan är det Joakim Svensson som tar målflaggan först följt av Simon Lindholm och Johan Bengtsson.

Efter race 1 tar man en liten paus och låter förare sträcka på sig och förbereda sig för ytterligare 17 varv runt Daytona Road Course.

Race 2 startar med omvänd startordning för top 10 från det första racet. Den här gången går starten bättre för hela fältet och även om ett par mindre incidenter sker under racets gång så är det överlag extremt jämn och tight racing under ca 30 minuters tid. Klockan 21:58 faller målflaggan och vinner denna gång gör Johan Bengtsson följt av Simon Lindholm och Emil Wikhede

Efter två avklarade deltävlingar så leder Johan Bengtsson med totalt 108 poäng mot Joakim Svenssons 101 poäng. I team-mästerskapet ligger EJM High RC i topp med 272 poäng följt av Triopetrol på 225 poäng.
För att se den fullständiga ställningen i mästerskapet så här långt hänvisar vi till vår lapstat

Nästa vecka är vi tillbaka i Europa och närmare bestämt i Ungern för att fightas om pallen på Hungaroring!

 

Leave a comment