[AC] VGP AC 2018-S1 (GT3) – Circuit of The Americas

VGP AC 2018-S1 (GT3) deltävling 7/9

Måndagen den 12/3 vad det dags för deltävling sju i VGPs GT3-mästerskap. För veckans utmaning har förarna tagit sig till USA och den mycket tekniska Circuit of The Americas. I vanlig ordning så började kvällen med kval där det efter 15 minuter blev Joakim Svensson som satte sig själv på pole position med en tid om 2:07.517 tätt följt av Anders Matsson på 2:07.595 och Simon Lindholm på 2:07.659.

Efter kval var det dags för race 1. Starten går och alla tar sig igenom första kurvan helskinnade.  Efter första varvet har fältet börjat att glesas ut och nästa alla förare har tagit sig runt utan några olyckor. Joakim Svensson leder topp-trion runt banan ett antal varv men råkar olyckligen illa ut när han blir påkörd av Martin Öberg och snurrar. I slutändan är det Simon Lindholm som tar målflaggan först följt av Johan Bengtsson och Stefan Boman. Förarna tar som vanligt en kort paus efter racet och laddar sedan om för ytterligare 30 minuter av tekniska kurvor och slip-streaming.

I race 2 är det som vanligt omvänd startordning på det 10 första från race 1. Längst fram står Filip Håkansson, följt av Anders Mattsson och på en tredje startposition står Joakim Svensson. Starten går och alla bilar tas sig i hisnande fart fram mot första kurvan. I bromszonen missbedömer dock Johan Bengtsson sin bromspunkt och kanar in i baken på Stefan Bomans bil som får sladd. Boman försöker räta ut det men slår i sin tur i Mikael Ahlby. Ingen bil snurrar lyckligtvis men ett par skråmor och skavd färg har förarna dragit på sig.   Racet i övrigt är fyllt med tighta fighter men det är ändå tillslut Simon Lindholm som tar målflaggan först, följt av Anders Matsson och Joakim Svensson.

Efter sju avklarade deltävlingar ligger Bengtsson fortfarande i topp i förarmästerskapet med 363 poäng men jagas flitigt av Lindholm på 356 poäng. I teammästerskapet har EJM High RC tagit igen ledningen från FF Racing och leder nu mästerskapet med 837 poäng. För en fullständig uppdatering i både förarmästerskap och teammästerskap hänvisar vi till vår lapstat.

Ikväll tar förarna sig an nästa utmaning kring Belgiska Spa-Francorchamps . Hur det gick får ni veta i nästa artikel.

Leave a comment