[AC] VGP AC 2018-S1 (GT3) – Bathurst

VGP AC 2018-S1 (GT3) deltävling 5/9

Måndagen den 26/2 vad det dags för deltävling fem i VGPs GT3 mästerskap. denna gången hade våra förare tagit sig till Austrailen och till del ökända Bathurst banan. I vanlig ordning så började kvällen med kval där det efter 15 minuter blev Joakim Svensson som satte sig själv på pole position med en mycket respektabel tid om 2:06.351 följt av Anders Matsson på 2:06.360 och Johan Bengtsson på 2:06.913.

Efter kval var det dags för race 1. Starten går smidigt och utan några förolyckelser. Fältet jämnas under ett par varv och ser står nu klart för samtliga att det handlar om överlevnad för att lyckas runt denna bana. Länge ser det ut som att Joakim Svensson ska ta hem racet men cirka två tredjedelar igenom snurrar han och blir omkört av både Matsson och Filip Sandström. Johan Bengtsson som startade trea förolyckades tidigt i racet och slutade tillslut upp på en 5e plats. Förarna tar som vanligt en kort paus efter racet och laddar sedan om för ytterligare 30 minuter av ren och skär överlevnad.

I race 2 är det som vanligt omvänd startordning på det 10 första från race 1. Längst fram står Ted Nyberg, följt av Simon Malmström och Kennie Flenstedt. Starten går och alla bilar tas sig igenom första kurvan oskadda. Överlag ser race 2 ut att bli lite samma som race 1 med skillnaden att de lite snabbare förarna som starta i mitten av fältet sakta jagar sig uppåt. I slutändan är det Mikael Boman som korsar mållinjen först, följt av Martin Öberg och Filip Sandström.

Efter 5 avklarade deltävlingar går nu Sandström om Bengtsson i förarmästerskapat och sätter sig på top med 269 poäng. Joan Bengtsson ligger å andra sidan inte långt efter på 259 poäng och jagar hungrigt vidare i mästerskapet. I teammästerskapet drar FF Racing ifrån ytterligare från EJM High RC och leder nu med 83 poäng, 661 mot EJM High RCs 578. Ska EJM kunna ta ikapp detta krävs det att dom får tillbaka sin tredje temmedlem rätt så snart och hur det ser ut på den fronten är ännu väldigt oklart, det kommer bli en tuff andra hälft på säsongen men vi ser så klart med spänning fram emot att ser hur det går. För en fullständig uppdatering i både förarmästarskap och teammästerskap hänvisar vi till vår lapstat.

Ikväll tar förarna sig an nästa utmaning kring Österikiska Salzburgring. Hur det gick får ni veta i nästa artikel.

Leave a comment