Tävlingsinfo

Värt att veta innan deltagande i säsongsracing med VGP: Assetto Corsa!

Vi kör normalt fyra säsonger per år, två på våren och två på hösten, längden på dessa kan variera något. Bilar och banor varierar, ibland bestämmer raceledningen vad som ska köras men oftast får communityt rösta på de viktigaste delarna av säsongens uppsättning.

  1. Anmäl dig så att du får ett startnummer. Startnumret är unikt för Assetto Corsa-sektionen så även om du kört med VGP i annan serie förut behöver du anmäla dig och det gör du här.
  2. Läs på regeldokumentet för racing med VGP respektive Assetto Corsa
  3. Läs på om säsongsspecifika inslag (såsom moddar, regler, team, etc.) detta görs lämpligast på säsongens sida här på vgp.se alternativt i raceledningens inlägg i facebookgruppen. Vid användning av moddar läggs dessa upp i modpaket som går att ladda ner.
  4. Läs på om vad MR-Rating innebär (exempelvis här: http://www.minorating.com/Project) och se till att hålla dig kring B-klass eller högre. Ramlar du ner till C kommer du fortfarande in på servrarna, men bör jobba dig uppåt. Detta är den viktigaste anledningen till att man alltid bör uppföra sig när man är inne och kör på våra servrar, även icke avsiktliga kollisioner och kollisioner efter målgång kan sänka din MR-rating! (OBS: MR-Projektet är tyvärr nedstängt, raceledningen överväger olika alternativ)
  5. Se till att träna i alla fall några gånger på vår raceserver innan eventet, skulle det vara så att fler vill köra eventet än vad vi har plats på servern så har de som satt snabbast tider på aktuell bana företräde!

Allmän tävlingsinformation med Assetto Corsa-gänget:

  • Poängtabellen samt all statistik om varvtider etc. finns på vår lapstat
  • Information om våra servrar finns här
  • De flesta av våra säsonger innehåller bilar/banor som inte ingår i grundspelet utan är delar av spelets tillgängliga DLC:er så se till att du har alla DLC:er som behövs (även om du inte ska köra en bil så måste du ha DLC:t den tillhör för att kunna köra på servern)