Tävlingsinfo

Värt att veta innan deltagande i säsongsracing med VGP: Assetto Corsa!

Vi kör normalt fyra säsonger per år, två på våren och två på hösten, längden på dessa kan variera något. Bilar och banor varierar, ibland bestämmer raceledningen vad som ska köras men oftast får communityt rösta på de viktigaste delarna av säsongens uppsättning.

  1. Anmäl dig så att du får ett startnummer. Startnumret är unikt för Assetto Corsa-sektionen så även om du kört med VGP i annan serie förut behöver du anmäla dig och det gör du här.
  2. Läs dokumentet Tävlingsregler respektive Assetto Corsa
  3. All information från raceledningen vid ett event kommer via vår Discord. Se till att du har koll på hur Discord fungerar och har varit inne i kanalerna i god tid innan eventet då raceledningen inte har tid att hjälpa dig minuterna innan start.
  4. Läs på om säsongsspecifika inslag (såsom moddar, regler, team, etc.) detta görs lämpligast på säsongens sida här på vgp.se alternativt i raceledningens inlägg i facebookgruppen. Vid användning av moddar läggs dessa upp i modpaket som går att ladda ner.
  5. Se till att träna ordentligt på vår raceserver innan eventet, skulle det vara så att fler vill köra eventet än vad vi har plats på servern så har de som satt snabbast tider på aktuell bana företräde om det inte är ett event med separat anmälan eller teamanmälan!

Allmän tävlingsinformation med Assetto Corsa-gänget:

  • Poängställning för innevarande samt historiska säsonger, samt all statistik om varvtider etc. finns på vår lapstat
  • Information om våra servrar och hur du hittar dem finns här
  • De flesta av våra säsonger innehåller bilar/banor som inte ingår i grundspelet utan är delar av spelets tillgängliga DLC:er eller via vårt modpack så se till att du har alla DLC:er som behövs (du måste ha alla bilar som finns på servern för att komma in) och att du har vårt modpack installerat!