[rFactor 2] GIRL/VGP BTCC Cup Säsongspremiär

Säsongspremiären av BTCC-ligan är nu avklarad. På gridden stod 30 bilar, alla fulltankade och redo för race.

Kvalsnabbast var Adrian Holm i Martini Racings Mitsubishi Lancer, tätt följd utav Tobias Olsson i en BMW 1-serie och Erik Godolakis Honda Civic på en tredjeplats.
När målflaggan föll i första loppet hade toppen inte ändrats och Adrian kunde på sina mjuka däck ta segern före Tobias och Erik.

Efter det följde det andra loppet där Eric Stranne kunde utnyttja sina mjuka däck till fullo och köra upp från en femteplats och ta målflaggan först. Podiumet delades sedan med Adrian Holm på andraplats och Emil Sällberg som trea.

I det tredje loppet är det omvänd startordning. Det var sju som skulle vändas och det innebar att Mikael Fång stod i Pole Position.
Efter lite trubbel i starten och ett i övrigt tämligen händelserikt lopp var det ingen mindre än Martin Godolakis i Godo Racing som tog segern i sin Honda Civic.
Tvåa kom återigen Adrian Holm och sista platsen på pallen togs utav Mikael Fång som sedan flyttades ned till sjuttonde plats efter en bestraffning han ådrog sig under loppet och tredjeplatsen togs då över utav Robert Johnsson.

Överst i totalställningen efter första loppet ligger Adrian Holm följt utav Eric Stranne och Martin Godolakis. Teammästerskapet leds av Ice Cold Racing. Komplett raceresultat kan läsas på denna länk.

Nästa lopp går på Donington Park den 9/11.

Leave a comment