[rFactor 2] GIRL/VGP BTCC Cup Racehelg 2 – Donington

Nu är andra deltävlingen av GIRLs BTCC-liga färdigkörd. 28 bilar var det som kom till start.

Snabbast i kvalet var denna gång Godo Racings Erik Godolakis, med Tobias Olsson i sin BMW på andraplatsen och trea kom Adrian Holm i Lancern.

Efter ett spännande förstalopp var det Erik Godolakis som kom först i mål. Ice Cold Racings Eric Stranne tog nästa högsta positionen på pallen och på tredjeplatsen hade vi Adrian Holm.

Kvällens andra lopp var händelsefullt även det. Snabbast denna gång var Adrian Holm med sina mjuka däck. Tvåa med mediumdäck var Eric Stranne och Erik Godolakis avrundande pallen denna gång.

I det tredje loppet var det omvänd startordning. Denna gång var det sex platser vi vände på inför starten på det tredje loppet. Första startledet var reserverat av Ossicon Motorsport denna gång, med Henrik Ossiansson i pole och Kent Bredesen på andraplatsen.

Kent lyckades snabbt ta sig förbi teamkompisen och tog sig efter det relativt enkelt i mål på förstaplaten. Tvåa kom Martin Godolakis och trea kom brodern Erik Godolakis.

Överst i totalställningen ligger Adrian Holm följt utav Eric Stranne och Martin Godolakis. Exakt samma som efter första deltävlingen. Teammästerskapet leds av Godo Racing. Komplett raceresultat kan läsas på denna länk.

Nästa lopp går på Thruxton Park den 23/11.

Leave a comment