[rFactor 2] G.I.R.L/VGP BTCC Cup 2017/2018 – Omgång 6 – Croft

Den sjätte deltävlingen av G.I.R.L/VGP BTCC Cup 2017/2018 kördes i förra veckan på den tekniska Croft Circuit, belägen i centrala England. Under det 30 minuter långa kvalet var det Ossicon Motorsports Kent Bredesen som knep sin första Pole Position i BTCC Cup. En halv tiondel bakom Kent kom GOTeam Racings Georgi Nedev och tredje snabbast var mästerskapsledaren Eric Stranne. Mattias Norling gjorde ett starkt kval för SSR Backmarkers och femteplatsen tog Henrik Ossiansson hand om. På Croft är det den håra däckblandningen som är tilldelad som option-däck vilket gjorde valet i vilket race man ska välja att köra option-däcken på.

Kent Bredesen förvaltade sin Pole Position genom att dra iväg i starten och bygga en lucka. Vid racets slut var han hårt uppvaktad av Eric Stranne men han höll fast vid ledningen och tog målflaggan en billängd framför Stranne. Nedev höll fast vid den sista pallplatsen till slut. Norling bevakade allting och kom i mål som fyra medans mästerskapstvåan Erik Godolakis kom in femte.

Till lopp två startade förarna i den ordning de kom i mål i lopp ett. I detta race var det många i toppen som valde att köra de håra option-däcken. Eric Stranne tog starten och höll ledning ett bra tag innan Erik Godolakis kom ifatt på sina mjukare däck och kunde lätt ta sig om och köra iväg ända till målgång. Johan Jaurelius klättrade upp genom fältet till en andraplatsen, Mattias Norling körde om Eric Stranne för att ta över sista pallplatsen i sista kurvan och Kent Bredesen lyckades hålla fast vid femteplatsen.

I lopp tre var det sedvanlig omvänd startordning som gällde och det var Lars Anderssons 9:e plats i andra loppet som gav honom Pole Position till lopp tre. Dock var det Henrik Ossiansson som var startsnabbaste och tog över ledningen i starten, en ledning han höll hela vägen i mål innan racet bröts tidigt på grund av en spelbugg. Eric Stranne var hack i häl under hela racet men fick nöja sig med en andraplats. Henriks teamkamrat Kent Bredesen kom ikapp mot slutet och säkrade två pallplatser åt Ossicon Motorsport.

Kvällens segrare blev Eric Stranne på 53 poäng framför Kent Bredesens 47 poäng och Mattias Norlings 38 poäng. I totalställningen är det Eric Stranne som leder med 74 poäng framför de båda Godo Racing-förarna Erik Godolakis på 156 poäng och Martin Godolakis på 154 poäng. I teammästerskapet är det Godo Racing som leder på 308 poäng, tätt följda av Ossicon Motorsport på 290 poäng.

Nästa race avgörs på Snetterton den 21:e februari.

Leave a comment