Huvudpartners till Svensk Bilsport

Roger Engström fortsatt ordförande för Svenska Bilsportförbundet

Sittande ordförande Roger Engström röstades enhälligt fram att fortsätta som ordförande när Svenska Bilsportförbundets högsta beslutande organ, Förbundsmötet, genomfördes under söndagen på Scandic Star hotell i Sollentuna.

– Tack för förtroendet. Vi står inför flera utmaningar, där vi under lördagens förmöte lyfte det missgynnsamma klimat som finns inom idrottsrörelsen och inom vårt förbund. Det som pågår med bland annat förtal och personliga påhopp på såväl ideella, förtroende valda och tjänstepersoner är något som måste får ett stopp. Det är inget som gynnar oss eller utvecklingen framåt. Men med det sagt vill jag samtidigt lyfta att vi kommit en bra bit på väg inom andra områden som vi har satt fokus på under senaste åren, säger Roger Engström, Svenska Bilsportförbundets ordförande.

Förutom att Roger Engström valdes som ordförande för ytterligare ett år består styrelsen fortsatt av Ninna Hansson Engberg, Fredrik Wakman, Peggy Dicksdotter Hermansson, Pontus Sandell och Tony Ring. Därtill finns en vakant plats då föreslagen ledamot för nyval till den sista styrelseplatsen under lördagskvällen valde att kliva av det tilltänkta uppdraget med hänvisning till den situation som nu pågår för att misskreditera förtroendevalda och företrädare för Svenska Bilsportförbundet.

­– Naturligtvis är detta mycket olyckligt att vi på grund av detta inte kan välja en fullbesatt styrelse på vårt Förbundsmöte. Ett tydligt tecken på en konsekvens av det som nu pågår i vårt förbund, säger Engström.

Valberedningen påbörjar nu arbetet med att finna en ny ersättare till den vakanta platsen i styrelsen.

Närmast framåt för styrelsen fortsätter nu arbetet med Strategi 2030.

– Något mer positivt så finns det utvecklande frågor att arbeta med också. Vi har en spännande resa framför oss med strategiarbetet 2030. Ett mycket viktigt arbete där vi kommer få belysa våra och idrottsrörelsens rutiner och arbetssätt. Så vi har en hel del att pyssla med och vi är många som kommer bli involverade i det här arbetet. Jag ser verkligen fram mot kommande år, avslutar Roger Engström.

Svensk Bilsports styrelse
Ordförande, Roger Engström
Vice ordförande, Ninna Hansson Engberg
Ledamot, Fredrik Wakman
Ledamot, Tony Ring
Ledamot, Peggy Dicksdotter Hermansson
Ledamot, Pontus Sandell
Vakant.

Sidan uppdaterades den 14 april 2024