Discord

Discord är ett chatt/VoIP-program (ungef. IP-telefoni) där vi kan samlas för att umgås och prata med varandra oavsett om vi är inne och kör eller bara vill hänga. Programmet är gratis, lättanvänt och det finns även en app till mobilen om man vill hänga med eller kommunicera även när man inte är vid datorn!

Ladda hem här! 

Server: länk
Nickname: Vi förväntar oss att alla använder sitt riktiga för- och efternamn på vår Discord, namnet kan sättas individuellt per server, så det är inget problem att ha olika namn på olika servrar.

Ett gott råd är att se till att du kan komma in i de röstkanaler du är intresserad av i god tid innan eventuella race startar, tänk på att många av medlemmarna i raceledningen för respektive simulator kör själva och inte har möjlighet att hjälpa dig minuterna före start.

När du en gång varit inne på servern så ligger den sparad i tabben till vänster i programmet och du behöver bara klicka på VGP-ikonen för att komma in!

För att kunna använda servern måste ditt konto ha varit registrerat i mer än fem minuter (detta är en form av spamskydd), om du går in på servern innan dess kommer det att se ut som nedan, men det enda du behöver göra är att vänta tills timern (inringat i rött) räknat ned:

Nedan bild visar hur det ser ut när de fem minuterna har gått och du är inne på vår server Virtual Grand Prix! Vi har ett upplägg med olika kanaler för de olika spelen vi kör, en chattkanal (de med “#” framför namnet) och en till två röstkanaler (de med högtalare framför). För de röstkanaler som används under race behöver man bli tillagd som förare av serveradmin, för att kontakta dessa, högerklicka på någon som tillhör admingrupperna, klicka “message”och skriv ett meddelande!