Åsikter om DiRT 4

[DiRT 4]
Efter att ha testat DiRT 4 i några timmar så tänkte jag att en recension till er vore uppskattat.
Mina personliga åsikter om DiRT 4 är nästan bara positiva, samtliga åsikter kommer jämföras med DiRT Rally då det känns mest relevant.Till en början så för man köra en så kallad “DiRT Academy” vilket är en mycket bra körskola för nybörjare, vi som kört under en längre tid behöver inte genomföra skolan för att lära sig något nytt.
Sen var det dags att börja tävla och skaffa pengar med mera, samma grundkoncept som DiRT Rally har men med några förbättringar. Du kommer även få starta ditt egna team med design, sponsorer och personal.

Körkänslan är i min mening en av dom absolut viktigaste punkterna, jag var lite orolig innan att DiRT 4 inte skulle kunna leverera men jag hade fel. Efter att jag fick ställa in rattinställningarna, vyn och leverans av noter till mitt personliga tycke så vill jag påstå att DiRT 4 har bättre och mer realistisk körkänsla, det är svårare vilket jag föredrar och bilarna som jag än så länge har kört blir något mer oroliga och känsligare vilket blir mer naturligt jämfört med DiRT. (jag har enbart testat att köra i simulator-mode, arcade lockar mig inte över huvud taget)

Dom har även lagt till massa roliga och realistiska funktioner under körningen, jag vill inte avslöja allt för mycket då det ska bli en överraskning för er också, men en sak jag verkligen gillade är att när du går över mål så är du inte helt klar, du ska åka fram till en funktionär och stanna. Så det innebär att du kan totalskrota bilen efter mållinjen om du inte tänker dig för, realistiskt och en positiv förbättring.

Noterna är inte helt perfekta men än så länge så har jag bara stött på en not som slängde mig av vägen, den levererades alldeles för sent, men over all så funkar noterna att köra efter. Dom har även lagt till fler steg på skalan för när noten ska komma, så du kan justera mer exakt om du vill ha tidigare eller senare noter.

Lite negativa saker jag har hittat än så länge är att ljuden i bilarna är något lama och tråkiga, dock har jag inte testat alla bilar ännu med det skulle kunna vara bättre.
Även krockfysiken är långt från realistisk alla gånger och borde bli bättre.

Första timmarna känns det inte så bra, troligtvis för att man är så van vid DiRT Rally, men se till att ställa in rattinställningarna, vyn och leverans av noter till ditt behag och ge det en chans så kommer du också känna att DiRT 4 har bättre kvalitet för oss som vill efterlikna verkligheten hemma i riggen.

Detta är inte ett sponsrat inlägg på något vis, mina egna tankar och funderingar efter att ha skrapat på ytan på DiRT 4. Jag rekommenderar iaf att ni som vill köra rally med helt ok känsla bör testa detta.

Betyg än så länge:
4 av 5 igelkottar

Skribent – Kristoffer Bäcklin

4 comments

 1. Så hur blir det, Kommer det bli turneringar i Dirt4? Ni i VGP gjorde ett bra jobb i Dirt Rally och många om inte alla var helnöjda med ert engagemang. Hur kommer upplägget se ut isåfall?

  1. Oj, här låg en gammal kommentar.

   Vi kommer ha en serie i DiRT 4 som startar efter nyår någon gång, för första gången på konsoll. Om det blir någon mer Rally-serie under 2018 får vi se – enda hindret idag är att ha folk som skall driva det.

 2. Hej, vad händer med Dirt Rally ? Kommer ni fortsätta med det ?
  Är det större intresse med dom andra serierna, eftersom där har ni folk som kan hjälpa till att driva dom ? Varför är det svårt med folk till Dirt Rally ?

  Med vänlig hälsning Anders

  1. Det är nog inte större intresse för deltagare men än så länge har det inte funnits någon som vill arrangera någon DiRT Rally-serie. Om någon vill ta på sig det så är vi mycket öppna för att se en DiRT-serie hos VGP igen.

   /Eric.

Leave a comment