[AC] VGP AC 2018-S1 (GT3) – Hungaroring

VGP AC 2018-S1 (GT3) deltävling 3/9

Måndag den 12 Februari gick GT3-Mästerskapat i Assetto Corsa av stapel i Ungern på välkända Hungaroring. Arton förare fördelat på åtta team är för kvällen med och kör och det börjar som vanligt med femton minuters kval vid 20:15. På Pole position sätter sig tillslut Peter Helmbro med en 1:45.952 tid, tätt följt av Johan Bengtsson på 1:46.025 och Filip Sandström på en 1:46:105 tid.

Race 1 startar och alla tar sig oskadda genom första kurvan. Ett par kurvor in i racet så snurrar en Porsche och fältet delas snabbt upp i två stycken grupper som ligger och fightas om placeringar. Efter ett par varv börjar dock fältet tunnas ut och den största fighten pågår längst fram i täten. Efter 30 körda minuter är det Filip Sandström som tar målflaggan först tätt följt av Johan Bengtsson och Simon Lindholm med endast 1 sekund som skiljer bilarna åt.

Efter race 1 tar förarna en välförtjänt paus innan kvällens andra race börjar. Uppställningen i det andra racet är den samma som man gått i mål i det första med skillnaden att de tio första förarna startar i omvänd ordning.

Race 2 startar med Ted Nyberg i fronten följt av Mikael Boman och Stefan Boman. Starten går och i första kurvan så snurrar Ted Nyberg och plockar med sig ett par andra förare. Det såg ut som att detta race åter igen skulle kunna bli en fight om vinsten mellan Sandström, Bengtsson och Lindholm men efter ungefär halva första varvet så blir Bengtsson tillpetad och snurrar. Från 17e plats var det en kamp mot klockan att köra upp sig så långt det bara gick. Bengtsson placerar sig till slut på en 8e plats i racet och vinner gör åter igen Filip Sandström följt av Martin Öberg och Peter Helmbro.

Efter 3 avklarade deltävlingar håller Johan Bengtsson kvar sin första plats i mästerskapet med 158 poäng men jagas enormt av Filip Sandström på hårresande 157 poäng, det vill säga endast 1 poäng bakom. I Team-mästerskapet behåller EJM High RC ledningen med 275 poäng men jagas ihärdigt av FF Racing på 270 poäng. För att se den fullständiga ställningen i mästerskapet så här långt hänvisar vi till vår lapstat

Hur det gick i gårdagens race på Paul Ricard får ni veta senare i veckan!

Leave a comment